Kazahii își experimentează noul tip de benzinărie la Cluj

Kazahii își experimentează noul tip de benzinărie la Cluj

Județul Cluj are cele mai multe stații de combustibil din rețeaua Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) activate în acest an în România.

Operată sub brandul Rompetrol, rețeaua FIEKR se ridică acum la 30 de unități, dintre care 10 stații date în folosință în acest an. „În contextul întârzierilor generate de COVID 19 – livrări materiale, lucrări / brașamente, avize / recepții, am reușit să ne continuam și în acest an programul de extindere a rețelei de distribuție de carburanți în România.

Noile stații reconfirmă angajamentul FIEKR și al acționarilor săi în susținerea sectorului energetic și a investițiilor strategice, prin crearea de noi locuri de muncă, noi surse de finanțare a bugetelor locale și centrale”, a declarat Iskander Abdibaitov, directorul general al FIEKR.

Cele 10 noi benzinării, cu 170 de angajați, sunt situate în județele Cluj, Ilfov, Prahova, Argeș, Vâlcea, Dolj, dar și în București. Acestea beneficiază de parcări pentru tiruri și de puncte de încărcare pentru vehicule electrice sau hibrid. Conceptul a fost dezvoltat intern.

Acesta presupune elemente de comunicare vizuală, display-uri digitale, tehnologii de ultimă generație. Noul design va fi implementat doar în baza unor analize complexe privind traficul, poziționarea geografică, numărul de clienți și preferințele lor în selecția produselor gastro.

FIEKR, prin vehiculul investițional al KMG, Rompetrol Development, deține 30 de benzinării sub acest brand care comercializează doar carburanți auto produși de rafinăria Petromidia Năvodari. Societatea este parte a Rompetrol Rafinare – ce operează și rafinăria Vega Ploiești și divizia de petrochimie, fiind deținută în principal de KMG International (54,63% - direct și indirect) și de statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

FIEKR și-a propus să atingă, până în 2023, o rețea de 84 benzinării în România (prin achiziția și modernizarea de stații existente, construirea de noi stații), ce vor asigura 1.000 de noi locuri de muncă, 5.000 de persoane implicate în diverse faze de dezvoltare (design, execuție, construcție), 1.200 parteneri comerciali.

FIEKR a fost înființat în 2018 de KMG International şi de Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie, obiectivul principal și strategic urmărind dezvoltarea de proiecte energetice în România. Principalii competitori în România ai Rompetrol pe partea de distribuție sunt OMV-Petrom, MOL, Socar.

Comenteaza